ЗМІ: квитки на потяги Hyundai можуть подорожчати на 20% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: квитки на потяги Hyundai можуть подорожчати на 20%

Особисті фінанси
803
Український уряд може відмовитися від дотування проїзду в швидкісних поїздах Hyundai, куплених напередодні Євро-2012.
Видання передає, що законопроект Міністерства фінансів країни з пропозицією відмовитися від дотацій було розглянуто на засіданні Кабміну вчора, 1 серпня.
Як стало відомо, пропозиція Мінфіну зводиться до скасування нульової ставки на додану вартість на перевезення в поїздах Hyundai до 2017 року. Незважаючи на те, що вона нульова, держава зобов’язана відшкодовувати Укрзалізниці (УЗ) цей податок, тоді як її скасування позбавить від такої необхідності.
Газета повідомляє, що у відомстві вважають, що це допоможе уникнути “нераціонального використання фінансового ресурсу госбюжета, а також оцінити ефективність застосування і доцільність надання непрямої державної підтримки пасажирських перевезень поїздами Інтерсіті +” (категорія, присвоєна на Україні швидкісним поїздам).
Для пасажирів це майже напевно означатиме автоматичне підвищення цін на квитки, підкреслює видання. Про це говорить і віце-прем’єр Олександр Вілкул, який курирує транспортну галузь, та ідейний натхненник покупок Hyundai Борис Колесніков, колишній міністр транспорту в попередньому складі українського Кабміну. За оцінкою Колеснікова, проїзд подорожчає на 20%.
Запобігти підвищенню цін зможе виключно УЗ, якщо продовжить дотування зі своїх коштів. За оцінками експертів, це обійдеться їй в 60-80 млн грн. Але з урахуванням постійних скарг компанії на збитковість пасажирських перевезень на Україні в це віриться насилу.
Видання також передає, що зараз по Україні їздить 10 поїздів Hyundai, які пов’язують найбільші міста і також курсують до Криму. Крім того, даний законопроект стосуватиметься двоповерхових поїздів Skoda, які обслуговують маршрути на сході країни.
Варто нагадати, що проблемні Hyundai, які нерідко ламаються на території України, тепер буде ремонтувати завод-творець їх вітчизняних аналогів. Так, в кінці липня ЗМІ повідомляли, що ПАТ Крюківський вагонобудівний завод (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл) ремонтує швидкісні поїзди Hyundai.
Крім вищесказаного відзначимо, з 16 липня в Україні підвищилися тарифи на перевезення пасажирів залізничним транспортом у внутрішньому і міжнародному сполученнях.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас