Влада США виплатить $4 млн забутому у в'язниці американцю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США виплатить $4 млн забутому у в'язниці американцю

Світ
1039
Уряд США виплатить 4,1 мільйона доларів 25-річному студентові, забутому співробітниками Управління по боротьбі з наркотиками (Drug Enforcement Administration, DEA) в тюремній камері.
У квітні 2012 року Деніел Чонг, студент Каліфорнійського університету, був затриманий під час рейду агентів Управління по боротьбі з наркотиками в будинку одного з його знайомих. При обшуку агенти виявили в будинку 18 тисяч пігулок «екстазі», а також інші наркотики і зброю. Чонга, який, за словами його адвокатів, прийшов до знайомого з метою придбати марихуану, разом з вісьмома іншими людьми, які перебували в будинку, доставили у відділення поліції.
Після перевірки Чонгу заявили, що йому не будуть пред’являти звинувачення і найближчим часом звільнять. Студента відвели в камеру попереднього ув’язнення без вікон, після чого про нього забули. Чонг був виявлений і звільнений лише п’ять днів потому: весь цей час він перебував у камері без їжі та води. За словами самого студента, перебуваючи в камері, він вже змирився з думкою про неминучу смерть.
Чонг, який схуд на 15 кілограмів, був госпіталізований з сильним зневодненням і у важкому стані пролежав у лікарні кілька днів. У травні 2012 року він подав позов з вимогою про відшкодування збитку в розмірі 20 мільйонів доларів. Владі вдалося скоротити остаточну суму в п’ять разів, уклавши з адвокатами Чонга досудову угоду.
Як зазначає AP, до теперішнього моменту жодна офіційна особа не понесла дисциплінарної або іншої відповідальності за те, що сталося.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас