Спекулянти заробляють на одному квитку на потяг у південному напрямку від 100 грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спекулянти заробляють на одному квитку на потяг у південному напрямку від 100 грн

Особисті фінанси
1519
Квиток з Києва до Одеси через спекулянта коштуватиме 400 грн. При цьому посередник бере передоплату, дізнається прізвища пасажирів і купує потім квитки. Друга частина суми віддається вже після покупки.
При цьому деякі бажаючі виїхати знаходять способи платити дещо менше. Зокрема, пасажир потягу до Львова за 100 грн дізнався код бронювання квитка у перекупника, а потім розпечатав документ у будь-якій касі. Білетники готові посадити на потяг і без квитків, домовляючись з провідниками.
Роблять подібне і на автобусних напрямках, заробляючи з кожної людини 20 грн.
Крім того, один з спекулянтів квитками на залізничному вокзалі погодився розповісти про те, як цей бізнес працює. “Вам, напевно, буде смішно, але ми сприймаємо як кровну образу закиди людей, мовляв, ми скуповуємо всі квитки в перший же день і через нас такий дефіцит в касах. Все не так. У каси потрапляє не більше 50% усіх квитків. Велику частину бронюють турагентства, у яких свої домовленості з залізницею, а інше – бронь пільговиків всяких, депутатів, міліції і т. д. Через те, що квитки зараз іменні, зрозуміло, що ми не можемо їх викупити. Ми можемо дістати їх, тільки коли знімається бронь. А перша бронь знімається рівно за добу до відправлення поїзда, і потім за 12, 8, 4 години і остання – за дві години. До цього часу вже набираємо клієнтів, які дають передоплату за квитки і свої прізвища-імена. Ми просто підходимо до каси і купуємо – паспорти не потрібні”, – сказав він.
На самі жваві напрямки білетники самі роблять бронь. Наприклад, бронюють квитки до Львова по 20 грн, а потім коди броні по 100 грн продають.
Чоловік працює на вокзалі все своє життя і каже, що чужих в спекулянти просто не пускають. “Тут працюють сім’ями. Спершу батько, потім син. Багато білетників виросли на вокзалі і навіть живуть тут. Їх всі знають. З міліцією навіть не доводиться домовлятися, бо офіційно вони не можуть нічого зробити. Іноді їм каву беремо або якісь 20 грн даємо. А заробітки щодня різні. В один день можна тисячу підняти, а в іншій – лише сотню. Але робота ця сезонна, квитки – дефіцит тільки влітку і взимку”, – говорить він.
У міліції Південно-Західної залізниці кажуть, що борються з перекупниками квитків. “У нас створені спеціальні бригади, які чергують біля кас на вокзалі і на платформах біля поїздів. Їх затримують, але вони відбуваються дрібними штрафами”, – розповіла прес-офіцер ПЗЗ Наталія Мельник.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас