Майже 6 тис. посадових осіб дорожньо-комунальних організацій притягли до адміністративної відповідальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 6 тис. посадових осіб дорожньо-комунальних організацій притягли до адміністративної відповідальності

Казна та Політика
402
За поточні півроку через незадовільний стан доріг сталося 274 ДТП, внаслідок яких загинули 24 людини, повідомив у вівторок на брифінгу в Києві начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем МВС Сергій Будник.
“За 6 місяців поточного року через умови незадовільного стану доріг зареєстровано 274 ДТП, в тому числі 68 з потерпілими, внаслідок яких 24 особи загинуло та 110 було травмовано”, – зазначив він.
За його словами, на обліку в ДАІ перебуває більше тисячі місць концентрації ДТП, з них на автомобільних дорогах – 214, на вулицях населених пунктів – 841.
За його словами, в поточному році за порушення правил утримання дорожньої мережі до адміністративної відповідальності було притягнуто майже 6 тис. посадових осіб дорожньо-комунальних організацій, в тому числі 625 осіб за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки.
Будник нагадав, що станом на липень поточного року протяжність доріг загального користування в Україні становить 168,5 тис. км, державного значення – 51,9 тис. км (31% від усієї протяжності) та місцевого значення – 116,6 тис. км .
У свою чергу заступник начальника департаменту Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю Олександр Сидоров розповів, що за результатами роботи МВС за півроку виявлено 333 кримінальних правопорушення у сфері автодорожнього господарства на суму збитків понад 151 млн грн. Це зловживання владою, перевищення службових повноважень, фальсифікація, службова халатність. Серед цих правопорушень – 73 за фактами зловживань посадових осіб підрозділів служби автомобільних доріг.
Говорячи про найбільш поширені правопорушення на об’єктах будівництва автомобільних доріг, він назвав завищення вартості обсягу виконаних робіт, використання неякісних матеріалів, внесення неправдивих відомостей до актів виконаних робіт, нецільове використання бюджетних коштів, недотримання технічних норм і стандартів під час ремонту та спорудження об’єктів дорожньої інфраструктури.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас