США з'ясували, що буде з економікою країни після скасування секвестру бюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США з'ясували, що буде з економікою країни після скасування секвестру бюджету

Казна та Політика
1023
У 2013-2014 фінансовому році відмова від секвестру бюджету збільшить держвитрати США на $ 104 млрд, повідомляється в дослідженні Бюджетного управління Конгресу США.
За підрахунками відомства, зростання держвитрат збільшить ВВП на 0,7%, що дозволить створити на 900 тис. робочих місць більше, ніж прогнозується при збереженні секвестру.
Управління зазначає, що цей сценарій може бути реалізований, якщо бюджетні скорочення скасувати в серпні цього року.
Зазначені дані є усередненими. Експерти також встановили, що додаткове зростання ВВП може скласти від 0,2 до 1,2%, а додаткові робочі місця – 0,3-1,6 млн. У відміни секвестру будуть у тому числі і негативні наслідки – зростання державного боргу.
Підкреслимо, що президент США Барак Обама підписав закон про бюджетні скороченнях 1 березня цього року. У поточному фінансовому році, який завершиться 30 вересня, витрати бюджету будуть скорочені на $ 85 млрд. Зазначимо, що глава американської держави виступав проти секвестру. За його словами, скорочення державних витрат стало “безглуздою” мірою.
Американська влада пішла на зниження витрат бюджету відповідно до закону про підвищення стелі держборгу, який Обама підписав 2 серпня 2011 року. У документі крім положення про збільшення ліміту запозичень також були прописані зобов’язання по автоматичному скороченню держвидатків з початку 2013 року, якщо не вдасться домовитися про зниження дефіциту бюджету.
Додамо, що закон про підвищення стелі держборгу став компромісом між Білим домом, який виступав за підвищення податків для заможних американців, і Республіканською партією, яка вимагала скорочення соціальних витрат.
Крім вищесказаного нагадаємо, глава Міжнародного валютного фонду (МВФ) – Крістін Лагард – вважає, що секвестр бюджету США на $ 85 млрд був помилкою. На думку Лагард бюджетна політика Штатів є надмірно жорсткою і може перешкодити процесу відновлення економіки країни.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас