Чи стануть через 10% податку міняти валюту "по-чорному": думка читачів FINANCE.UA — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи стануть через 10% податку міняти валюту "по-чорному": думка читачів FINANCE.UA

Валюта
7921
Пару днів тому депутати Верховної ради вирішили, що нове – це добре забуте старе, і знову заговорили про ідею обкласти податком у 10% операції з купівлі-продажу валюти, відраховуватися який буде до Пенсійного фонду.
Якщо така ініціатива буде підтримана більшістю на осінній сесії, вже з 1 січня 2014 року новий податок буде успішно стягуватися.
При цьому депутати розуміють, що нестримне бажання відучити українців від валюти і заодно наповнити ПФ може призвести до того, що частина валютообмінних операцій піде в тінь.
Пропонуємо вам дізнатися, що думають наші співвітчизники, а за сумісництвом і читачі FINANCE.UA про можливе введення такого податку. Орфографія і пунктуація збережені.
Razlatov – Так…. А хто вам сказав, що вам ці 10% перепадуть? Міняли форева! Інтернет допоможе їх знаходити. Збір… 10% … З яких це справ, я, який інвестував в бакси або євро свої гривні, повинен цим бездарам – покращальникам віддавати 10% при обміні? Що, геть з дуба впали? Так, не довго вам залишилося коптити.
Kudrjavuy – Судячи з розвитку ситуації в країні такий варіант розвитку справ не можна виключати. Більшість проффессіоналів шукає схеми стабільного заробітку – до реформи буде підкладена розвинена мережа наглядачів з обміну і вперед! – Покращення! А холоп, миючий унітази по Європі, буде платити частку практично на пряму. Міняйли – наглядачам – царським байскакам. Політичної доцільності в Україні давно не існує: є тільки гроші сьогодні і зараз!
Safon_1964 – Все вірно. Але наївно вважати, що у валютників залишаться колишні умови обміну валюти. Щось типу 8,14-8,15. Ні-і-і.. Самі пишете “за курсом банку”. Припустимо, що таки ввели податок 10%. Припустимо, курс 8. При покупці платимо 8,80, а при здачі 7,20. Солідний розбіг, чи не так? І що, валютники лохи, щоб не скористатися ситуацією? У них буде приблизно та ж маржа. З незначними відхиленнями. Тут ще інша справа… Розмовляв я зі своїми валютниками. Дуже вони стурбовані. Проти них будуть приймати жорсткі засоби. Напевно, поставлять “своїх” міняйл, але нам легше від цього? Так що, схоже, не сховатися від цього податку ніде. Питання тільки в чиї кишенях він буде осідати.
Йаник – Введуть податок, потім через кілька місяців, скасують і будуть говорити про покращення. Це в стилі ПР, спочатку зробити погано, потім повернути як було і говорити про “руїну подолано”. По іншому бути не може, адже різницю курсу закладуть у свій товар всі імпортери – а це означає, що країну чекає інфляція на 20%. Чи піде ПР, на таке в 2014 за рік до виборів – велике питання.
GorKy – сумно інше – сто п’ятий податок винаходять щоб бюджет злодійський поповнити. і не однієї дії, щоб економіку з колін підняти, і з цього годується. Віз перед конем розміром з поїзд вже.
Finn – Мінсдох забирає більше 52% зарплати, про що офіційно заявляв.
в магазині заплати ПДВ 20%
+ Цей податок 10%
скільки залишається простому робітникові?
звичайно у мене є ще питання, але воно не пройде цензуру …
Rjkz – Ой, та було це і народ обходив всі ці умовності, крім бабусь – вони завжди крайні і змінюють 100 баксів з заначки в обмінці на поїсти.
Фірми перейдуть до торгівлі за нал (хто ще не перейшов), курс встановиться на рівні курс + податок, але будуть приймати і у валюті.
Реальні втрати будуть при обміні невеликих сум (лінь з валютниками морочитися) і при покупках в магазинах (тобто інтернет-торгівля розквітне.
На великих покупках люди будуть міняти у “своїх” мінял. Я свого часу, коли був аналогічний збір, купував через аркаду квартиру (там треба було в гривні платити, а в касі обмін нецікавий), так знайомий валютник гривню дав практично за ціною продажу бакса в банку (йому теж цікаво було бакс купити в такій кількості).
Залишається сподіватися, що влада не стане таким чином штучно прищеплювати у населення любов до гривні, тим більше, що воно ой як не в захваті від наміру ввести подібний податок.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас