Купив і роздрукував: електронний квиток на потяг отримав статус розрахункового документа в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Купив і роздрукував: електронний квиток на потяг отримав статус розрахункового документа в Україні

Казна та Політика
3900
Як заявив під час брифінгу заступник генерального директора “Укрзалізниці” Павло Чекалов, з сьогоднішнього дня електронні посадочні документи є легітимними для звітності.
“З 23 липня електронні квитки, які діють на швидкісні поїзди “Інтерсіті +” і поїзд № 37/38 “Київ-Донецьк” отримали статус розрахункового документа (фіскального чека – ред.). Тепер пасажири, які замовили електронний квиток на сайті “Укрзалізниці” і проплатили його через інтернет, можуть надрукувати електронний квиток на домашньому принтері і сідати з ним в поїзд. Перевірка електронних квитків здійснюється провідниками шляхом зчитування з посадочного документа відповідного коду спеціальним пристроєм – мобільним терміналом контролю документів. Цей прилад отримує в онлайн-режимі із системи продажу квитків інформацію про оформленя електронних документів, зайнятих місцях у вагоні із зазначенням місця, прізвища та імені пасажира, а також станції призначення”, – зазначив П.Чекалов.
За його словами, з 3 серпня 2013 року “Укрзалізниця” планує почати продавати електронні квитки в залізничних касах. З 3 серпня продаж електронних квитків буде проводитися на електропоїзди виробництва компанії “Skoda Vagonka” на маршрутах “Харків-Сімферополь-Харків”, “Донецьк-Сімферополь-Донецьк”.
Резюмуючи інформацію про зміни, П.Чекалов підкреслив, що 23 липня 2013 пасажири потягів “Інтерсіті +” та № 37/38 “Київ-Донецьк” не отримуватимуть квитки, роздруковані на бланках суворої звітності, як на інші поїзди. Самостійно роздрукованим електронним квитком на потяги “Інтерсіті +” та № 37/38 “Київ-Донецьк” можна буде звітувати про відрядження в бухгалтерії.
Нагадаємо, що до цього діяла система, коли пасажир на станції посадки самостійно роздруковував квитки на бланках суворої звітності, оскільки електронні посадочні документи раніше не мали статусу розрахункового документа.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас