Fitch: Київ у 2012 році забезпечив 18% ВВП України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Київ у 2012 році забезпечив 18% ВВП України

Казна та Політика
436
Міжнародне рейтингове агентство Fitch сьогодні підтвердило довгострокові рейтинги Києва в іноземній і національній валюті на рівні “B-” зі стабільним прогнозом по рейтингу.
“Підтвердження рейтингів Києва відображає його столичний статус, а також неявну підтримку з боку центрального уряду, задовільні показники виконання бюджету і стабілізований борг”, – йдеться в релізі.
Рейтинги Києва враховують також ризики рефінансування, що виникають через погашення облігацій міста в 2014 році. Вказується, що економіка міста добре диверсифікована, у ній переважає сфера послуг.
За даними агентства, внесок Києва у ВВП України в 2012 році склав 18%. Соціально-економічний профіль міста дозволяє йому зберігати показники добробуту на більш високому рівні, ніж в середньому по країні. Аналітики агентства відзначають, що політичне й економічне значення Києва грає на користь бюджету міста і обмежує ризики в поганій економічній обстановці. Fitch вважає, що рівень прямого ризику міста в 2013 році збільшиться до 60% від його поточних доходів, а в 2014-2015 році цей рівень стабілізується.
Також очікується, що прийнятні бюджетні показники міста збережуться. Стабільно високі показники виконання бюджету, а також зниження рівня ризику рефінансування позитивно вплинуть на рейтинг міста. Збільшення рівня боргу, ризиків рефінансування та рівня прямого ризику вище 70% від поточних доходів може призвести до зниження рейтингів.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас