Зростання довіри українців до гривні збережеться - експерти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання довіри українців до гривні збережеться - експерти

Особисті фінанси
2258
Зростання депозитів у національній валюті, яке має місце в даний час, пов’язане з досить стабільною ситуацією на валютних ринках. При цьому існуючі тенденції дозволяють говорити про те, що в другій половині поточного року зростання довіри населення до гривні збережеться.
Про це в коментарях говорять економічні експерти.
“Враховуючи потреби, які у нас є традиційно у другому півріччі, то друга половина цього року дозволяє говорити про тенденції зростання довіри населення до гривні”, – сказав старший радник ПАТ “Альфа-Банк” Роман Шпек, додавши, що все залежатиме від загальноекономічної ситуація.
За словами директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, зростання депозитів в банківській системі відбулося в основному за рахунок національної валюти – в іноземній валюті обсяг депозитів не змінився – як був на рівні 180 млрд грн (у еквіваленті), так приблизно на цьому рівні і залишається. А в національній валюті з початку року обсяг депозитів зріс приблизно на 20%.
За його словами, основний чинник такої ситуації – це досить стабільна ситуація на валютних ринках, тобто покупки-продажу в деяких місцях трохи більше, в деяких трохи менше, але, принаймні, немає великих дисбалансів, немає панічних настроїв, і до кінця місяця така ситуація протримається.
“Враховуючи те, що, переважно, депозити у нас 3-6-місячні, то населення готове вкладати ті чи інші наявні ресурси, які зараз є, на такі термінові депозити в національній валюті для отримання деякого прибутку”, – зазначив Юрчишин.
За даними НБУ, загальний обсяг залишків банківських депозитів у червні зріс на 1,2% (з початку року – на 7,8%) – до 612,4 млрд грн. Обсяги вкладів населення у валюті (у доларовому еквіваленті) за місяць збільшилися на $ 107,9 млн і станом на 1 липня склали $ 22,48 млрд.
Це сталося виключно за рахунок приросту залишків коштів у національній валюті на 2,2% (з початку року – на 15,2%). В іноземній валюті залишки коштів на депозитних рахунках знизилися на 0,3% (з початку року – на 1,6%). Кошти на рахунках фізичних осіб у червні зросли на 3% (з початку року – на 12,2%) – до 410,6 млрд грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас