Центробанк Росії продав майже $ 3 млрд, щоб не допустити девальвації рубля у червні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Росії продав майже $ 3 млрд, щоб не допустити девальвації рубля у червні

Валюта
616
Протягом першого місяця літа Банк Росії продав $ 2,7 млрд і 245 млн євро для підтримки курсу російського рубля.
У червні було зафіксовано одинадцятикратне зростання інтервенцій регулятора. Для порівняння: у травні ЦБ продав всього $ 236,8 млн і 18,7 млн ​​євро.
Зусилля Банку Росії покликані зупинити девальвацію російської валюти. За період з лютого по початок липня долар в Росії подорожчав на три рублі.
Зниження вартості рубля супроводжується падінням цін на нафту. Котирування чорного золота недавно впали нижче за позначку в 100 доларів за барель (сировина марки Brent).
Зазначимо, що в США аналітики очікують згортання програми кількісного пом’якшення, що може призвести до подальшого зростання курсу долара на світових майданчиках.
В Україні курс гривні до долара залишається стабільним. Національний банк уже рік не міняв офіційний курс української валюти відносно американської – 7,993 грн за долар.
Раніше президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко заявив, що продемонстрований в I півріччі профіцит платіжного балансу більше 3,2 млрд. доларів показує, що в 2013 році девальвації гривні не буде.
За матеріалами:
Банки.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас