Баффет пожертвував фонду Гейтса рекордні $ 2 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет пожертвував фонду Гейтса рекордні $ 2 млрд

Світ
516
Мільярдер Уоррен Баффет пожертвував на благодійність майже 22,9 мільйона акцій класу В належного йому фонду Berkshire Hathaway. Про це повідомляється в прес-релізі холдингової компанії.
Майже 17,5 мільйона акцій передані Фонду Білла і Мелінди Гейтс. Вартість акції Berkshire Hathaway класу В на закритті торгів 8 липня склала 115 доларів. Таким чином, Баффет пожертвував фонду Гейтса близько двох мільярдів доларів.
Баффет також пожертвував 5,4 мільйона акцій Berkshire іншим благодійним організаціям. У результаті в цьому році інвестор віддав на благодійність 2,6 мільярда доларів.
Як зазначає Bloomberg, Баффет побив власний рекорд від 2008 року, коли він пожертвував фонду Гейтса 1,8 мільярда доларів. У цілому за весь час останній отримав від Баффета близько 11,5 мільярда доларів. Про це пише Forbes з посиланням на власні підрахунки.
Сума, яку власник Berkshire віддав на благодійність за своє життя до справжнього моменту досягла 20 мільярдів доларів. Про це пише Forbes з посиланням на власні підрахунки. Більш щедрим, ніж Баффет, мільярдером є тільки Білл Гейтс, що пожертвував 28 мільярдів доларів.
Баффет і Гейтс є ініціаторами кампанії The Giving Pledge. Мільярдери, що приєдналися до неї, обіцяють віддати на благодійність як мінімум половину свого статку. Глава Berkshire пообіцяв пожертвувати 99 відсотків свого багатства, яке зараз складає близько 59 мільярдів доларів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас