Населенню Сирії загрожує голод — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Населенню Сирії загрожує голод

Світ
82
Ситуація із забезпеченням продовольства в Сирії значно погіршилася за останній рік і в разі продовження конфлікту в близькосхідній країні посилиться в найближчі 12 місяців. Про це йдеться в поширеній сьогодні доповіді Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО), підготованій за підсумками поїздки групи експертів ФАО та Всесвітньої продовольчої програми (ВПП) до Сирії в травні-червні.
Згідно з висновками фахівців, чотири з п’яти мільйонів сирійського населення не в змозі забезпечити себе продовольством. Причина – в різкому скороченні обсягів виробництва. Зокрема, урожай пшениці скоротився на 40 відсотків – до 2,4 млн тонн в порівнянні з 4 млн тонн, які проводилися до початку збройного конфлікту. Урожай 2013/2014 року, згідно з прогнозами ФАО, менше ще на 15 відсотків.
“Конфлікт позначився самим серйозним і негативним чином на сільськогосподарському секторі”, – йдеться в доповіді.
Крім того, місія ФАО і ВПП вказує на небезпеку виникнення епідемій через відсутність вакцинації великої рогатої худоби. “У разі спалаху захворювання під ризик потрапляє тваринницький сектор і сусідніх країн”, – вказують експерти.
ФАО і ВПП здійснюють програми з підтримки місцевих фермерів, а також постачають продовольство до Сирії. ЗПС в червні надала допомогу 2,5 млн осіб, у липні, згідно з прогнозами, в ній будуть мати потребу 3 млн осіб. ЗПС має намір нарощувати свою оперативність в Сирії, де, за оцінкою організації, до жовтня прямих продовольчих поставок потребуватимуть 4 млн осіб.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас