Як захистити свою банківську карту: поради української міліції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як захистити свою банківську карту: поради української міліції

Особисті фінанси
5600
В українській міліції повідомили про низку нескладних способів захистити себе від шахраїв, які знімають кошти з банківських карт громадян.
“Відсоток довірливих людей в будь-якому випадку буде, питання в тому, наскільки ефективно ми будемо роз’яснювати, як не варто себе вести. Може бути, людям похилого віку це не доступно, не цікаво і набагато більше часу треба витратити, щоб пояснити”, – вважає голова управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України Максим Литвинов.
Він підкреслив, що “банк ніколи не попросить інформацію про те, який термін дії картки – у банку ця інформація є”. Також, за словами Литвинова, банк ніколи не питає пін-код у власника карти – він його не знає і не повинен знати.
“Зазвичай ми рекомендуємо нашим громадянам, щоб не потрапити до списків ошуканих при використанні платіжних карт, нікому не давати свій пін-код і номер карти”, – зазначив чиновник.
Литвинов вважає, що найпростіший спосіб захистити себе від злочинців – “не носити в телефоні, кишені, гаманці пін-код до своєї картки”. “Я знаю людей, які, якщо не можуть запам’ятати паролі, то чоловік носить пін-код картки дружини, а дружина – пін-код картки чоловіка. І навіть якщо хтось втратив гаманець, то код, знайдений шахраєм, не підійде. А один одному можна завжди зателефонувати і запитати: “Який у мене там пін-код?” Це такий простий сімейний спосіб. Як кажуть, голота на вигадки хитра”, – розповів міліціонер.
За його словами, номер телефону банку з картки слід внести до свій телефон, щоб у разі неприємної ситуації знати, як туди зателефонувати.
Крім того, чиновник порекомендував завжди тримати картку в полі зору при розрахунку в магазинах, кафе, ресторанах, щоб у аферистів не було можливості зчитати дані за допомогою скиммера.
Також українцям порадили знімати гроші в одному банкоматі, щоб знати, як він виглядає, і виявити щось недобре, якщо на цьому терміналі раптом виявиться зчитуючий пристрій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас