За результатами 2013 можлива ревальвація гривні, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За результатами 2013 можлива ревальвація гривні, - експерт

Валюта
7913
Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що продемонстрований в I півріччі профіцит платіжного балансу більше 3,2 млрд дол. показує, що в 2013 році девальвації гривні не буде.
“Профіцит платіжного балансу України за підсумками початку 2013 просто таки поламав усі схеми для валютних спекулянтів. Наприкінці минулого року багато експертів та аналітиків очікували дефіцит поточного рахунку, і саме цим вони пояснювали необхідність девальвації гривні. Але замість дефіциту платіжного рахунку вийшов профіцит більше 3,2 млрд доларів”, – констатує фахівець.
Ця ситуація, за його словами, змусила валютних спекулянтів активно “прогнозувати” девальвацію гривні, явно не звертаючи уваги на свої попередні прогнози і на профіцит платіжного балансу.
“Фактично профіцит платіжного балансу показує, що в 2013 р. девальвації гривні не буде. Можливе часткове зростання курсу долара до 8,2-8,3 грн наприкінці року, але і це може бути нівельовано ревальвацією курсу гривні до рівня 8 грн, як це було наприкінці 2012 р.”, – розповідає Охріменко.
За його словами, сьогодні проблеми девальвації гривні в Україні не існує, але є очікування слабкої інфляції наприкінці року. Влітку-восени, на його думку, процес обміну готівкової валюти на гривню буде прискорюватися, і це може дещо вплинути на зростання цін в Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас