60% безробітних в Україні - жінки, банки залишають Швейцарію, МВС проти білбордів - підсумки понеділка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

60% безробітних в Україні - жінки, банки залишають Швейцарію, МВС проти білбордів - підсумки понеділка

718
З 1 липня українцям отримувати візи до ЄС стане простіше
Європейський парламент 18 квітня ратифікував угоду про внесення змін до договору від 1 січня 2008 між Україною та ЄС, після чого Рада міністрів Євросоюзу затвердила ратифікацію даної угоди. Згідно із затвердженим документом, в дану угоду вносяться зміни про спрощення видачі та порядку оформлення віз для певного переліку категорій громадян України, число яких збільшується на 9 і, відповідно, плата за обробку заяв про оформлення віз з них не стягується.
Більше 60% безробітних в Україні – жінки
За даними експертів понад 60% безробітних – жінки, 43% з цифри не працевлаштованих громадян – це особи віком до 35 років. Про це повідомила начальник відділу молодіжної біржі праці Київського молодіжного центру праці Анна Куценко. “На 10 вакансій у середньому по Києву претендують 11 осіб, найбільша напруженість на ринку праці реєструється в Деснянському та Дніпровському районах, де на одне місце претендує два здобувача. Більше 60% безробітних – жінки, 43% з цифри не працевлаштованих громадян – це особи у віці до 35 років”, – повідомила Куценко.
З узбіч українських доріг можуть зникнути бігборди
З узбіч доріг можуть зникнути майже всі бігборди. З такою пропозицією виступило МВС: на його думку, реклама відволікає увагу водіїв і підвищує аварійність. Відповідний законопроект схвалили в Кабміні. Якщо проект схвалить парламент, заборонять розміщувати рекламу на тротуарах і велосипедних доріжках, над проїжджою частиною автодоріг, на відстані менше 10 м від краю проїжджої частини, на опорах дорожніх знаків і ліхтарів, в зонах транспортних розв’язок, мостів і в місцях концентрації ДТП. Зараз зовнішню рекламу заборонено розміщувати тільки на пішохідних доріжках (наприклад, в парках), алеях, у містах на висоті менше 5 м від дороги, а за містом – на відстані менше 5 м від дороги. Перспективи ухвалення законопроекту великі.
Відтепер жінкам буде зараховуватися до страхового стажу період декретної відпустки
В Україні з сьогоднішнього дня 1 липня 2013, жінкам буде зараховуватися до страхового стажу період “декретної відпустки”. Про це повідомив директор Департаменту пенсійного забезпечення та соціального захисту інвалідів Микола Шамбір. За його словами, відповідна норма передбачена законом України “Про внесення змін до деяких законів України щодо призначення та індексації пенсії”.
Зарубіжні банки активно покидають Швейцарію
Кількість закордонних банків, що працюють в Швейцарії, падає на тлі тиску на країну в плані необхідності скасування банківської таємниці, а також жорсткості регулювання. Це може дати поштовх хвилі угод по злиттю і поглинанню у фінсекторі країни в наступні 12-18 місяців, вважають експерти. З початку 2012 року по травень 2013 року число зарубіжних банків у Швейцарії зменшилося до 129 з 145, показують дані швейцарської Асоціації іноземних банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас