Обсяг первинних розміщень акцій в світі зріс більш ніж удвічі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг первинних розміщень акцій в світі зріс більш ніж удвічі

Фондовий ринок
199
Обсяг первинних розміщень акцій (IPO) в світі збільшився в другому кварталі 2013 року більш ніж удвічі в порівнянні з першим кварталом, свідчать дані.
У квітні-червні сумарний обсяг IPO склав $ 42 млрд проти $ 20 млрд у січні-березні. Найбільшою угодою стало розміщення акцій страхового підрозділу Banco do Brasil на загальну суму $ 5,7 млрд.
Число первинних розміщень в минулому кварталі зросло на 18% – до 239.
Більше половини IPO у другому кварталі відбулося до того, як в кінці травня світові фондові ринки почали знижуватися на сигналах готовності Федеральної резервної системи (ФРС) до поступового згортання програми кількісного стимулювання.
Незважаючи на те, що деякі з компаній, що вийшли на ринок після цього моменту, були змушені дещо зменшити ціни розміщення, попит на IPO навряд чи буде падати, вважають експерти.
“В цілому розміщення акцій тривають, – зазначив аналітик Morgan Stanley в Нью-Йорку Еван Дамаст. – З точки зору економіки нічого не змінилося за кілька днів, і інвестори не уникають IPO через ситуацію на ринках”.
Минулого тижня японська Suntory Holdings Ltd. успішно провела IPO свого підрозділу з випуску безалкогольних напоїв, розмістивши акції по нижній межі цінового діапазону.
У той же час бразильський виробник цементу Votorantim Cimentos SA відклав на вересень IPO обсягом $ 3,7 млрд, заплановане спочатку на другий квартал.
Обсяг первинних розміщень в США в минулому кварталі склав $ 13,3 млрд, збільшившись на 57% порівняно з першим кварталом. У Європі обсяг IPO підскочив у чотири рази щодо квітня-червня 2012 року – до $ 5,8 млрд.
Азійські компанії залучили на первинному ринку в другому кварталі більше $ 14 млрд проти $ 3 млрд у січні-березні. У Китаї проведення IPO тимчасово призупинено регуляторами.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас