Китай прискорить лібералізацію юаня - глава Центробанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай прискорить лібералізацію юаня - глава Центробанку

Світ
276
Китай прискорить лібералізацію юаня, проте процес буде гнучким, заявив голова Народного банку Китаю (НБК) Чжоу Сяочуань.
“Процес перетворення юаня на конвертовану валюту на капітальних рахунках буде прискорений”, – сказав він, виступаючи на фінансовому форумі в Шанхаї.
Глава китайського ЦБ не дав будь-яких конкретних вказівок на часові рамки, проте відзначив, що в плані на дванадцяту п’ятирічку вже закладені вказівки на поступове відкриття капітальних рахунків, які включають інвестиції. Юань вже є конвертованою валютою на поточних рахунках, які включають торгові операції.
Чжоу Сяочуань сказав, що НБК продовжить проводити обачну грошово-кредитну політику. Він зазначив, що ЦБ має різні інструменти для корекції рівня ліквідності з метою стабілізації ринків.
Глава НБК повідомив, що КНР планує продовжувати укладання договорів про валютні свопи з іншими центральними банками світу.
До середини 2012 року Китай підписав двосторонні угоди про взаємні валютні свопи з сімнадцятьма центральними банками з різних країн, включаючи Білорусію і Україну.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас