МВФ підрахувало, скільки світових валютних резервів зберігається в доларах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підрахувало, скільки світових валютних резервів зберігається в доларах

Казна та Політика
1012
Близько третини валютних резервів держав світу – приблизно $ 3,8 трлн з $ 11 трлн – деноміновані в доларах США, стало відомо з опублікованого в п’ятницю чергового профільного звіту Міжнародного валютного фонду (МВФ).
Стало відомо, що розвинені держави світу зберігають у доларах близько 2 трлн з 3,7 трлн доларів своїх резервних активів, тоді як держави з економікою, що розвивається і перехідною економікою – відповідно $ 1,7 трлн з $ 7,4 трлн дол.
МВФ відстежує за станом резервів, тобто грошей центробанків, які можуть бути використані для стабілізації курсу валюти або виплати боргів, в доларах США, євро, фунтах стерлінгів, японських ієнах, швейцарських франках, а з весни цього року також у австралійських і канадських доларах.
Зазначимо, що резерви у валютах Канади та Австралії в світі в даний час відповідають близько $ 99 млрд і $ 95 млрд.
Відомості про резерви центральних банків країн світу в цих семи валютах МВФ видає кожні три місяці у Зведеному звіті про міжнародні валютні резерви. У резерви організація включає найбільш ліквідні валюти, за допомогою яких країни торгують між собою, а також дорогоцінні метали, перш за все золото. В якості резервів можуть також враховуватися спеціальні права запозичення (SDR) Міжнародного валютного фонду.
Проте, достовірно оцінити всі міжнародні резерви на підставі даних МВФ неможливо, оскільки їх найбільший утримувач – Китай – не повідомляє такої інформації.
Раніше повідомлялося, що приплив іноземної валюти в Україну скорочується.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас