Дійшли до ручки: в Україні масово крадуть авто зі штрафмайданчиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дійшли до ручки: в Україні масово крадуть авто зі штрафмайданчиків

Кримінал
3152
Продаж машин зі штрафмайданчиків за сприяння міліції поставлено на конвеєр по всій країні.
«Існує кілька схем. Перша: за допомогою міліції авто потрапляють у шроти (відстійники для крадених машин і після ДТП), де їх розбирають на запчастини», – заявило джерело.
«Друга схема: роблять «двійників» – набивають номери вже існуючих автомобілів і продають, тим більше, що провести документи офіційно – не проблема для міліції», – додав він.
Третій варіант, як зазначив УБОЗівець, – домовляються з господарями самих пристойних легковиків, дають їм по $ 200-500 за документи і забирають авто собі. Власникам так вигідніше навіть, а то за місяці простою їм треба заплатити куди більше. І четвертий спосіб: за таку ж суму «відкупних» машину віддають господарям без сплати штрафів та паперової тяганини.
За приблизними оцінками експертів, за весь зниклий «автосеконд-хенд» могли «наварити» близько $ 30-50 тис. (тобто, продавали по $ 500 за одиницю і на запчастини).
Як пояснюють у львівській міліції, багато машин роками стоять, вже іржаві. Власникам забирати цей металобрухт невигідно: штрафів набігло більше, ніж їхні машини коштують (70 грн/день за простій на держмайданчику). А за охорону треба було платити.
Так, у Львові з цього приводу розгорівся грандіозний скандал – зі штрафмайданчика у селі Солонка зникли півтори сотні машин і мотоциклів. Це перший в Україні випадок пропажі арештованого транспорту в такому масштабі. У крадіжці підозрюють міліціонерів, що раніше завідували заарештованим автогосподарством (штрафмайданчик у Солонці закрили трохи більше року тому).
За кілька днів до того, як прокуратура відкрила справу, шеф львівської облміліції Олександр Рудяк запевняв, що говорити про крадіжку авто до ревізії передчасно.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас