Сотні людей постраждали при зіткненнях в Єгипті, 4 загинули — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сотні людей постраждали при зіткненнях в Єгипті, 4 загинули

Світ
532
У Єгипті в результаті зіткнень між прихильниками і супротивниками президента Мохаммеда Мурсі в ніч на 1 липня постраждали майже 200 демонстрантів, чотири людини загинули.
Одна людина загинула в місті Бені Суйеф на південь від Каїра, звідки надійшла перша інформація про сутички між опонентами. Троє були вбиті в місті Асьют, також на півдні від столиці. За даними міністерства охорони здоров’я, за медичною допомогою після бійок на вулицях звернулися по всій країні 174 людини.
У Каїрі натовп з кількох сотень осіб напав на головний офіс ісламістського руху «Брати-мусульмани», прихильником якого є Мурсі. У будівлю кидали камені і пляшки із запальною сумішшю. Як повідомляє з місця подій кореспондент The Guardian, у відповідь з будівлі почали стріляти.
У столиці країни велике число супротивників Мурсі, що спочатку зайняли площу Тахрір, зібралися біля президентського палацу. Лідери єгипетської опозиції закликають демонстрантів залишатися на вулицях доти, поки президент не подасть у відставку.
Agence France-Presse повідомляє з посиланням на анонімне джерело у військових колах, що на вулиці вийшли «мільйони» супротивників Мурсі і близько 25 тисяч його прихильників. За словами співрозмовника агентства, це найчисельніша акція протесту за «всю історію Єгипту». Офіційного підтвердження цієї інформації не надходило.
Демонстрації прихильників і противників Мурсі приурочені до річниці його інавгурації. До цього дня в єгипетських містах був введений посилений режим безпеки, влада ввела в них війська і взяла під посилену охорону урядові будівлі. Опозиція звинувачує обраного після революції 2011 року Президент в ісламізації країни і будівництві авторитарного режиму.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас