S&P і Fitch знизили рейтинг Кіпру до дефолту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P і Fitch знизили рейтинг Кіпру до дефолту

Світ
656
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s у п’ятницю знизило довгостроковий і короткостроковий суверенні кредитні рейтинги Кіпру до “вибіркового дефолту” (SD) з “ССС / С” після того, як уряд країни заявив про обмін частини державних облігацій, повідомляється в прес-релізі агентства.
Інше міжнародне рейтингове агентство Fitch в той же день погіршило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) за зобов’язаннями в національній валюті Кіпру до “обмеженого дефолту” (RD) з “ССС” з цієї ж причини.
При цьому довгостроковий РДЕ в іноземній валюті був підтверджений на рівні “B-” з прогнозом “негативний”, оскільки дії уряду не зачіпають зобов’язання Кіпру, номіновані в іноземній валюта, наголошується в прес-релізі Fitch. Короткостроковий РДЕ в іноземній валюті і стелю рейтингу підтверджені на позначці “B”.
Уряд країни має намір обміняти 18 випусків держпаперів номінальним обсягом 1 млрд євро, погашення яких припадає на період дії програми допомоги Євросоюзу-МВФ – з 2013 року по перший квартал 2016 року, на 5 видів більш довгострокових облігацій з аналогічними розмірами купонів. Термін обігу нових паперів складе від 6 до 10 років, розмір купона – від 4,75% до 6%.
Обмін держоблігацій завершиться 1 липня.
Після закінчення обміну обидва рейтингових агентства планують підвищити рейтинги Кіпру, але, найімовірніше, вони будуть всього на один ступінь вище дефолтного рівня.
S & P прогнозує, що реальний ВВП Кіпру в цьому році впаде на 14% після зниження на 2,4% за підсумками 2012 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас