С 1 липня змінилися правила реєстрації бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

С 1 липня змінилися правила реєстрації бізнесу

Казна та Політика
1849
З 1 липня реєстраційні справи юридичних осіб і фізосіб-підприємців передаються підрозділам Укрдержреєстру. До цього реєстрацію бізнесу проводили виконавчі комітети міськрад міст обласного значення та районні державні адміністрації.
Такі нововведення передбачені змінами до Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців”.
У зв’язку з цим уряд вже розпорядився розмістити відповідні підрозділи Укрдержреєстру в приміщеннях, в яких розташовувалися державні реєстратори місцевих державних адміністрацій.
Цим же розпорядженням Кабмін зобов’язав передати реєстраційні справи підприємців з виконавчих комітетів міських і районних рад до органів Укрдержреєстру, що здійснюють державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.
За словами глави Укрдержреєстру Дмитра Ворони, майже 65% державних реєстраторів переходять в структуру його відомства, і в більшості випадків реєстрація здійснюватиметься у вже звичних для громадян приміщеннях.
Також чиновник повідомив, що найактивніше новий бізнес реєструється в Києві. У столиці з початку року майже зареєструвалися 643 юридичних осіб, і 6520 фізичних осіб-підприємців.
Нагадаємо, раніше міністр юстиції України Олександр Лавринович заявив, що з наступного року українські нотаріуси будуть виконувати нову функцію: реєструвати відкриття і закриття бізнесу.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас