КНДР почала встановлювати нову артилерію на кордоні з Південною Кореєю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНДР почала встановлювати нову артилерію на кордоні з Південною Кореєю

Світ
481
КНДР розпочала розміщення нових систем ракетно-залпового вогню на кордоні з Південною Кореєю. Передбачається, що нова реактивна артилерія зможе вражати не тільки Сеул і навколишній його Столичний регіон, а й цілі в глибині території Республіки Корея.
За даними південнокорейських військових, старі системи залпового вогню калібру 107 міліметрів в артилерійських частинах КНДР, розміщених поблизу і які розділяють Корейський півострів демілітаризованої зони, замінюють на модернізовані системи калібру 240 міліметрів. Імовірно радіус дії таких систем досягає 70 кілометрів.
За даними міністерства оборони США, опублікованими в травні 2013 року, в сукупності у КНДР є 5,1 тисячі систем ракетно-залпового вогню. На кордоні з Південною Кореєю Пхеньян розмістив системи трьох калібрів – 107, 122 і 240 міліметрів. Раніше, в 2010 році, КНДР використовувала реактивну артилерію для обстрілу південнокорейського острова Енпхендо, тоді загинули двоє військовослужбовців і двоє мирних жителів Республіки Корея.
Напруженість на Корейському півострові почала зростати в кінці 2012 року. Причиною став спершу запуск Пхеньяном ракети з супутником, а пізніше – проведення ним успішного випробування ядерної зброї. Це викликало різке невдоволення Сеула, Вашингтона та ООН. З іншого боку, Південна Корея і США стали проводити масштабні військові навчання, що обурило Пхеньян. У травні КНДР запропонувала Республіці Корея мирні переговори, але вони зірвалися, а в червні Пхеньян заявив про готовність до діалогу з Вашингтоном.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас