Хорватія вступила в Євросоюз, ставши 28-м членом організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорватія вступила в Євросоюз, ставши 28-м членом організації

Світ
690
Відзначається, що столиця країни Загреб і десятки інших міст зустрічають новий статус країни у святковій атмосфері – концертами, виставами та феєрверками на центральних площах. На урочистостях виповнюється гімн Євросоюзу Ода до радості.
Символічні акції проходять в цей час на двох прикордонних КПП, з яких організовані телетрансляції. У Баяково на хорватсько-сербському кордоні в присутності офіційних осіб і журналістів урочисто відкрита табличка зі знаком Євросоюзу.
Одночасно на КПП Брегана між Хорватією і Словенією забирається знак “Митне управління Республіки Хорватії”, що символізує скасування митних бар’єрів Хорватії з іншими країнами ЄС.
З понеділка представники Хорватії починають роботу в органах Євросоюзу. У Єврокомісії країна отримала крісло комісара з захисту прав споживачів, яке займе Невен Міміца. Досі він був віце-прем’єром в уряді Хорватії.
У Європарламенті (766 членів після вступу Хорватії) у країни 12 місць. Їх займуть представники партій, що показали кращі результати на перших в історії країни виборах до Європарламенту 14 квітня цього року. Голосування тоді було відзначено низькою явкою – близько 21% (право голосу мали 3,74 мільйона чоловік).
Раніше повідомлялося, що вступ Туреччини в Євросоюз відкладається через масові протести в країні.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас