КМДА відкриє доступ до даних про вільні ділянки в столиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КМДА відкриє доступ до даних про вільні ділянки в столиці

Казна та Політика
421
З 1 липня поточного року в Києві запрацює містобудівний портал.
Начальник служби кадастру, заступник директора Департаменту містобудування та архітектури Андрій Вавриш заявив: “На порталі буде накопичена вся інформація.”
Він також зазначив: “Ви запитуєте інформацію про будинок, що вас цікавить – і випадає “картка”: в якому році побудований, з яких матеріалів і хто був архітектором, де знаходиться проект, скільки в будинку квартир та сімей, чи є інваліди, яка енергоефективність, в якому році відремонтовано, коли замінили ліфт, відремонтували сходинки, якому жеку належить”.
За його словами, це дозволить владі не збирати дані по різних структурах, а відразу побачити і вирішити, що потрібно цьому будинку, коли робити ремонт, щось змінювати.
Як стало відомо, зайти на містобудівний портал можна буде з сайту kga.gov.ua.
Видання зазначає, що в кадастр внесуть і всі будівництва в столиці з дозвільними документами, а проблемні об’єкти і ті, що будуються незаконно, будуть вноситися на портал окремо.
На порталі буде детальна інформація про саму ділянку землі, що знаходиться під нею і на ній: які комунікації тут проходять, яка геологія, чи є тут історичний пам’ятник чи розбитий сквер. Інвестору теж буде легше розібратися, чи можна тут будувати житловий будинок, офіси, ТРЦ, якої висоти, коли тут побудують розв’язку або відкриють зупинку.
Також повідомляється, що в липні на порталі з’являться дані про всі будівлі, споруди і ділянки, у серпні – інвестиційні проекти, те, що влада пропонує побудувати в столиці за допомогою інвесторів. Всього ж знадоблаться півтора-два роки на створення повної бази даних.
Варто нагадати, що з 1 січня 2013 року почала роботу Національна кадастрова система (НКР), що передбачено законом про державний земельний кадастр. Глава Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко повідомив, що вартість розробки НКР становить $50 млн, кошти надані в якості позики Світовим банком.
Розробка Національної кадастрової системи почалася в червні 2010 року. Система розроблена фахівцями Держземагентства на базі геоінформаційної системи в рамках співпраці України зі Світовим банком.
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас