У ЄС досягли компромісу по єдиному бюджету на 2014-2020 роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ЄС досягли компромісу по єдиному бюджету на 2014-2020 роки

Казна та Політика
193
Євросоюзу вдалося сьогодні домогтися вирішення складної бюджетної проблеми, яка протягом останніх двох років дестабілізувала роботу ЄС. Як оголосив сьогодні в Брюсселі голова Європарламенту Мартін Шульц, “від імені вищого законодавчого органу він прийняв компроміс по бюджетному плану ЄС на 2014-2020 роки”.
Угода була досягнута в ході тристоронніх переговорів між главами Європарламенту, Єврокомісії та головуючою в ЄС Ірландії.
“Це було нелегким завданням”, – заявив прем’єр-міністр Ірландії Енда Кенні. А голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу зауважив, що “нинішній компроміс краще, ніж повна невдача”.
У лютому після майже півтора року запеклої боротьби лідери країн ЄС ухвалили єдиний бюджетний план союзу на 2014-2020 роки в розмірі майже 1 трлн євро (1,3 трлн доларів США). Вперше за історію Євросоюзу відбулося скорочення єдиного бюджету ЄС.
Європарламент виступив з гучним і жорстким протестом проти того, що він назвав “підривом засад ЄС, солідарності та взаємної підтримки країн союзу”.
Однак сьогодні керівництво Європарламенту було змушене поступитися. Згідно з наявною інформацією, однією з умов прийняття Шульцем бюджетного плану стало надання Євросоюзом гарантій щодо того, що всі ассигновані бюджетні гроші будуть витрачені. Досі значні суми, які не були використані у зв’язку з різними бюрократичними обмеженнями, поверталися до бюджетів країн.
Зараз бюджетний план надходить на сесію Європарламенту на голосування. Очікується, що Шульцу вдасться отримати необхідну більшість для того, щоб ЄС зустрів 2014-ий з повноцінним затвердженим бюджетом.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас