Банківські векселі пожвавлять торгівлю, - банкір — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банківські векселі пожвавлять торгівлю, - банкір

Казна та Політика
564
Банківські векселі можуть забезпечити підприємствам зручні розрахунки за товари (роботи, послуги), що в свою чергу позитивно вплине на скорочення обсягів дебіторської заборгованості та прискорення товарообігу на українському ринку
Таку думку висловила начальник департаменту факторингу та векселів «Укрсоцбанку» Наталія Тиховська.
«Банківський вексель повинен відповідати інтересам як банку-емітента, так і інтересам його покупців. Це буде досягнуто тільки при застосуванні механізму, коли він буде випускатися банком під попередньо внесений клієнтом депозит. Ця схема працює аналогічно схемі з банківськими сертифікатами, які, щоправда, відрізняються за своїм юридичним статусом і умовами емісії», – констатувала експерт.
На думку Тиховської, вексель повинен випускатися в обіг і оплачуватися в порядку, визначеному чинним законодавством для класичних векселів та передбаченому міжнародною конвенцією про переказний вексель.
«Особливий нюанс – емісія банківського векселя не повинна обумовлюватися фінансовим станом емітента», – додала представник «Укрсоцбанку».
При цьому заступник виконавчого директора НАБУ Олена Єфремова звернула увагу на те, що якщо підприємство відкрило депозит у банку, але відчуває, що потребує грошових коштів, воно змушене розривати депозитний договір і втрачати дохід. А банківські векселі ці недоліки якраз усувають.
«За наявності векселя підприємство може продати його, тим самим не відволікаючи ресурси з обороту. Також підприємство може використовувати вексель в якості застави при отриманні кредиту », – додала банкір.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас