Конституцію України не змінять до 2014 року - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Конституцію України не змінять до 2014 року - експерт

Казна та Політика
258
Експерт з питань конституційного права Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко не бачить в Україні можливості конституційних змін раніше підписання Україною документа про асоціацію з ЄС. Про це вона сказала на прес-конференції.
За її словами, зміни до Конституції України необхідні, однак проект концепції цих змін на сьогодні не готовий.
“Після засідання Конституційної Асамблеї 21 червня 2013 р. з сайту Асамблеї взагалі прибрали цю концепцію і з нею ознайомитися не можна. Це зробили, адже вийшов сирий документ, який не обговорювався. Тепер до 15 вересня депутати також можуть внеси свої пропозиції до концепції, хоча більшість її не бачили так само, як деякі члени Конституційної Асамблеї, які ознайомилися з документом лише перед засіданням Асамблеї”, – зазначила експерт.
Виходячи з цього вона прогнозує, що зміни до Конституції в Україні можуть бути внесені не раніше 2014 року. Також Ю.Кириченко перераховує дискусійні питання у змінах до Конституції: пропонується обмежити функції Президента України, який після змін не буде мати права звільняти прем’єр-міністра без узгодження з парламентом; парламенту надасться можливість звільняти прокурорів і голів СБУ, окремих міністрів та інше.
“Концепція таких змін поки взята за основу для подальшого вдосконалення. Говорити про те, що зміни готові, не можна – проект не затверджений”, – зазначила Ю.Кириченко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас