Штрафам за перевантаження транспорту має передувати покращення якості доріг - бізнесмен — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Штрафам за перевантаження транспорту має передувати покращення якості доріг - бізнесмен

Казна та Політика
813
Підвищення штрафів за проїзд перевантаженого транспорту українськими автошляхами необхідне, однак норми навантажень і, відповідно, якість полотна треба привести до європейських стандартів, вважає генеральний директор національної служби доставки “Ін-Тайм” (Запоріжжя) Олександр Троян.
“Як не прикро, але погані дороги вже стали не стільки російською бідою, скільки українською. Згідно з даними експертів Світового економічного форуму, за цим показником ми одні з найгірших у світі. Не в останню чергу це відбувається через пошкодження дорожнього покриття перевантаженими вантажівками, і в цьому сенсі пропозиція уряду підвищити штрафи за випуск перевантаженого транспорту має здоровий глузд”, – цитується в прес-релізі “Ін-Тайм” О.Троян.
Він зазначив, що практично 90% українських доріг спроектовано під навантаження на вісь автомобіля максимум в 6 тонн, що на порядок менше, ніж в інших країнах.
“Очевидно, що, почавши сьогодні підвищувати штрафи за перевантаження, дороги ми не покращимо. Для початку дорожнє покриття потрібно привести до стандартів цивілізованих країн”, – сказав він.
О.Троян вважає, що в цьому питанні допоміг би механізм концесії. На його думку, обов’язковою її умовою повинна бути довгостроковість проекту – 15 і більше років, бо, з одного боку, це залучить інвесторів з досвідом у цій сфері, з іншого – простимулює будівництво та створить додаткові робочі місця.
Як повідомлялося, уряд схвалив законопроект про підвищення відповідальності за порушення правил проїзду великогабаритних автомобілів.
Передбачається, що збільшаться розміри штрафів за порушення правил проїзду великогабаритних транспортних засобів: розмір штрафу для водіїв складе від 30 до 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 510 до 680 грн, а для посадових осіб, суб’єктів господарської діяльності – від 80 до 125 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1360 до 2125 грн).
Порушення визначених у дозволі органу внутрішніх справ умов, режиму проїзду великогабаритних авто спричинить штраф для водіїв від 40 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 680 – 1020 грн), для посадових осіб, громадян суб’єктів господарської діяльності – від 125 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2125 – 4250 грн).
При повторному фіксуванні протягом року будь-якого з порушень встановлено штрафні санкції: для водіїв від 80 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1360-1700 грн), а для посадових осіб, громадян суб’єктів господарської діяльності – від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян ( від 8500-17000 грн).
Національна служба доставки “Ін-Тайм” створена 31 травня 2002 в Запоріжжі.
Компанія має понад 400 представництв у більш ніж 250 містах, і надає комплекс послуг експрес-доставки вантажів всередині країни, а для юридичних осіб доступна послуга з міжнародного перевезення вантажів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас