У Міндоходов не знали, що вилучені сервери належать "Вконтакте" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Міндоходов не знали, що вилучені сервери належать "Вконтакте"

Казна та Політика
3031
Головне управління Міністерства доходів і зборів України в Києві підтверджує перевірку серверів компанії ТОВ “Дата-Айікс ЮЕЙ”, які відносяться до соціальної мережі “Вконтакте”.
“Дійсно, у середу з 16:00 до 19:00 підрозділом ГУ Міндоходів в Києві проводилися слідчі дії щодо тих компаній, назви яких вже оприлюднені. Ці компанії, за нашими даними, не мають ніякого відношення до мережі “Вконтакте”, і ми не знали, що вони мають відношення до “Вконтакте”, перевірка проводилася за вказаними в ухвалі суду компаніям”, – повідомили в прес-службі ГУ Міндоходов в Києві.
У Міндоходів відзначили, що час проведення слідчих дій залежатиме від керівників зазначених компаній і від слідчого, але все буде проходити в рамках чинного законодавства.
Він також підкреслив, що Міндоходів буде інформувати громадськість про хід слідчих дій, і висловив надію, що сервери будуть повернуті в найкоротші терміни.
Як повідомлялося, технічний директор соціальної мережі “Вконтакте” Микола Дуров заявив, що правоохоронні органи в Києві вилучили сервери компанії.
“Сервери в Києві в даний час недоступні, так як їх вилучила українська поліція для слідчих дій”, – написав він на своїй сторінці ввечері в середу.
Дуров пояснив, що розслідується справа про ухилення від сплати податків місцевої української компанії, яка до “нас ніякого відношення не має”.
“Але фінансові документи цієї компанії нібито можуть перебувати на цих серверах, тому їх вилучають для перевірки”, – зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас