У Бразилії почалася нова хвиля протестів - Десятки тисяч бразильців вийшли на вулиці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії почалася нова хвиля протестів - Десятки тисяч бразильців вийшли на вулиці

Світ
435
Десятки тисяч бразильців знову вийшли на вулиці на знак протесту проти високого рівня корупції та низької якості держпослуг. Це відбулося незабаром після того, як конгрес пішов на поступки низці вимоги демонстрантів з метою припинити протести по всій країні.
У м. Белу-Орізонті близько 40 тис. людей вийшли на демонстрацію з вимогами поліпшити якість освіти і охорони здоров’я. Молоді люди, що прикривають обличчя капюшонами, закидали співробітників правоохоронних органів камінням. Ті, у свою чергу, застосували проти демонстрантів сльозогінний газ, в результаті чого їм вдалося зупинити натовп демонстрантів, який спочатку прямував на міський стадіон.
Зазначимо, що неподалік від стадіону в Белу-Орізонті, де проходять ігри Кубка конфедерацій, протестувальниками був розміщений банер з закликом: FIFA go home! (ФІФА, забирайся геть!).
В іншому бразильському місті (м.Бразиліа) демонстранти били футбольний м’яч, маючи намір потрапити ним у поліцейські кордони. Тут проходила мирна демонстрація проти мільярдних витрат на будівництво нового футбольного стадіону в рамках міжнародного футбольного Кубка. Демонстранти заявили, що витрачені гроші мали піти на поліпшення держпослуг, а саме сфер освіти, охорони здоров’я і транспорту. У центрі міста було перекрито дорожній рух, а до центру стягнуто додаткові сили поліції.
Ще близько 2 тис. людей взяли участь у мирній демонстрації проти корупції, що пройшла в південно-східному місті Ресіфі.
Протеси тривають, незважаючи на те, що трохи раніше сенат схвалив законодавчу поправку, що посилює покарання за корупцію, а днем пізніше конгрес відхилив конституційну поправку, що обмежує повноваження федеральних прокурорів у розслідуванні злочинів. Останній крок протестувальники розцінили як спробу політиків захиститися від перевірок на предмет корупції.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас