Туркомплекс «Буковель» готовий вкласти $1 млрд в створення інфраструктури для зимової Олімпіади-2022 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туркомплекс «Буковель» готовий вкласти $1 млрд в створення інфраструктури для зимової Олімпіади-2022

Казна та Політика
2317
Гірськолижний курорт «Буковель» (Івано-Франківська область) готовий вкласти 1 млрд доларів у створення інфраструктури, необхідної для проведення зимових Олімпійських ігор 2022 року.
Як повідомили в прес-службі голови Івано-Франківської облдержадміністрації, таку пропозицію озвучив на нараді в облдержадміністрації директор ТОВ «Скорзонера», яке володіє туркомплексом “Буковель”, Олександр Шевченко.
За його словами, гірськолижний комплекс «Буковель» готовий провести на своїй території 30% змагань майбутньої зимової Олімпіади, 7 олімпійських дисциплін, якщо Україна та Івано-Франківська область, зокрема, отримають шанс на їх проведення.
Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, який ініціював цю тематичну нараду за участю своїх заступників, голів райдержадміністрацій та представників міськвиконкомів міст обласного значення, схвалив досить великий перелік конкретних пропозицій ГК «Буковель», які презентував директор ТОВ «Скорзонера». На думку голови облдержадміністрації, завдання Івано-Франківської області полягає в тому, щоб показати свої потенційні олімпійські можливості і цілеспрямовано працювати в цьому напрямку.
Як повідомлялося, 14 червня на форумі «Україна та партнери» віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул повідомив, що Україна в листопаді 2013 року має намір подати заявку на право проведення зимової Олімпіади 2022 року.
Раніше Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україна розглядає можливість проведення зимової Олімпіади-2022 разом з Польщею і Словаччиною.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас