Google і Apple можуть почати боротьбу за виробника електрокарів Tesla Motors — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google і Apple можуть почати боротьбу за виробника електрокарів Tesla Motors

Фондовий ринок
1450
Американська автомобільна компанія-стартап з Кремнієвої долини, орієнтована на виробництво електромобілів, Tesla Motors, може бути куплена однією з високотехнологічних компаній.
Чутки про купівлю з’явилися на тлі звістки про те, що концерн достроково розплатився за боргами перед міністерством енергетики США. Крім того, до ймовірного продажу компанії може мати стосунок нещодавнє висловлювання її гендиректора, Елона Маска.
Зокрема, керівник американського електричного бренду прокоментував випуск бюджетної версії автомобіля Tesla S, зазначивши, що “до завершення цієї місії” він не має наміру вступати в переговори з потенційними покупцями компанії.
Варто зазначити, що чутки про можливу купівлю Tesla більш великою корпорацією циркулюють в пресі вже давно; при цьому, що цікаво, одним з найбільш ймовірних покупців експерти називають або Google, або Apple, проте ніяких офіційних коментарів від сторін не було.
Google розглядається як компанія, що володіє достатніми коштами для придбання виробника електрокарів. У Tesla і Google є спільна зацікавленість у “безпілотниках” – автомобілів, які можуть управлятися повністю на автопілоті, без участі людини.
Примітно, що один із засновників пошукового гіганта, Сергій Брін, володіє автомобілем Tesla S рожевого кольору з віями на фарах.
З іншого боку, експерти відзначають також високу ймовірність початку переговорів про продаж компанії з Apple, яка також вкрай зацікавлена інноваційними технологіями та охороною навколишнього середовища.
Зазначимо, що в даний час Tesla Motors торгується в 816 разів вище очікуваного прибутку за 2013 рік.
Раніше повідомлялося, що компанія Tesla має намір протягом найближчих трьох-чотирьох років випустити доступний електромобіль, який виявиться вдвічі дешевшим від седана Model S.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас