Азаров збирається забезпечити стабільність енергоринку Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров збирається забезпечити стабільність енергоринку Європи

Енергетика
224
Прем’єр-міністр Микола Азаров вважає, що українська газотранспортна система з її підземними сховищами газу має унікальні можливості для Європи.
“Розвиток мережі українських ПСГ, модернізація нашої ГТС здатні зіграти ключову роль у забезпеченні стабільності європейського енергетичного ринку. Це великий багаторічний проект, складний як у політичному, так і в технічному відношенні. Потрібно починати його практичну розробку”, – заявив він сьогодні на засіданні уряду .
За його словами, це розуміють і в Євросоюзі, тому офіційний Брюссель зацікавлений в облаштуванні в Україні газо-енергетичного хаба. “Тобто, щоб на нашій території зберігалися стратегічні запаси газу для європейського ринку і розміщувалися маневрені енергетичні потужності”, – пояснив прем’єр.
У зв’язку з цим він доручив віце-прем’єру Юрію Бойку зайнятися розробкою концепції розвитку мережі українських ПСГ і модернізації ГТС для створення в Україні хаба.
Нагадаємо, що Україна хоче подвоїти потужності газових сховищ за рахунок розширення існуючих та облаштування нових у Полтавській і Харківській областях.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас