Влада Криму: податок на збір грибів не торкнеться простих українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Криму: податок на збір грибів не торкнеться простих українців

Казна та Політика
773
Гроші братимуть лише за “спеціальне використання” лісових ресурсів, яке зокрема стосуватиметься не простих громадян, а підприємств.
Введення на Кримському півострові податку на збір грибів, ягід, лікарських рослин, а також на прогулянки у лісі не відповідає дійсності. Про це заявив голова Республіканського комітету Криму з лісового і мисливського господарства Ігор Кацай.
За його словами, у низці публікацій у медіа невірно витлумачили норми нещодавно прийнятого кримським парламентом постанови.
“Я хочу підкреслити, що прийняття цієї постанови ні в якому разі не торкнеться права громадян відвідувати ліс і для власних потреб збирати його дари”, – заявив Кацай.
Як він пояснив, в Україні існує два види використання лісових ресурсів – загальний і спеціальний.
Загальний дає право всім громадянам (за винятком періодів особливої ​​пожежної небезпеки) відвідувати ліс і безкоштовно збирати для свого споживання гриби, ягоди та інші рослини.
Разом з тим до спеціальної категорії відноситься використання дарів лісу у виробничій, рекреаційній, туристичній та комерційній діяльності, передає прес-служба уряду.
Раніше повідомлялося про те, що кримські депутати встановили ставки податків на збір грибів та ягід, випас худоби та заготівлю сіна в лісах півострова. Згідно з постановою за збір одного кілограма плодів, грибів, ягід і лікарських рослин – 1 грн. Це рішення прийнято у зв’язку з набранням чинності нового Податкового кодексу України, адже до 2011 року такі ставки діяли на території півострова.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас