Криза триває: Італія може піти шляхом Греції вже через півроку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криза триває: Італія може піти шляхом Греції вже через півроку

Казна та Політика
1077
Італії, ймовірно, знадобиться пакет допомоги ЄС протягом шести місяців, оскільки країна сповзає в глибоку економічну кризу і кредитна криза поширюється на великі компанії. Такий прогноз наводить другий за величиною банк Італії Mediobanca.
Індекс ризику неплатоспроможності для Італії вже викликає побоювання на тлі зростання вартості запозичень.
Банк відзначає, що ситуація в економіці Італії не покращилася за останній квартал, а швидше навпаки. Доповідь попереджає, що Італії доведеться вдатися до зовнішньої допомоги, у зв’язку з тим що вона не може розраховувати на низьку вартість запозичень і більш активне відновлення економіки.
Держборг Італії в 2,1 трлн євро є третім за величиною в світі після США та Японії. Будь-який серйозний стрес на боргових ринках загрожує посиленням кризи єврозони. Можливо, початок цьому вже покладено, після того як Федеральна резервна система США сигналізувала минулого тижня, що почне вилучати доларову ліквідність з глобальної системи.
Прибутковість 10-річних облігацій Італії зросла до 4,8%, що на 100 базисних пунктів вище в порівнянні з травневим рівнем, коли ФРС США почала говорити про можливу жорсткість політики. Mediobanca висловлює особливу стурбованість з приводу розриву, що виник між прибутковістю короткострокових векселів і довгострокових облігацій.
Векселі з погашенням 31 липня торгуються з прибутковістю 0,48%, тоді як прибутковість облігацій з аналогічним терміном погашення складає 0,74%. Причина такої різниці в тому, що векселі захищені від реструктуризації боргу.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас