Міноборони планує продати нерухоме майно на 9 млрд грн, щоб купити квартири військовослужбовцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міноборони планує продати нерухоме майно на 9 млрд грн, щоб купити квартири військовослужбовцям

Казна та Політика
384
Міністерство оборони України має намір протягом трьох-п’яти років виручити від продажу майна до 9 млрд грн і направити кошти на вирішення житлової проблеми військовослужбовців, заявив міністр Павло Лебедєв.
“Ми плануємо протягом наступних трьох-п’яти років від продажу нерухомого майна отримати від 6 до 9 млрд грн, що дозволить придбати або побудувати понад 20 тис. квартир”, – повідомив П.Лебедєв.
Відповідаючи на запитання, що саме планується продати, міністр сказав: “У Міноборони є в ресурсах 429 повністю звільнених військових містечок, розташованих на земельних ділянках загальною площею понад 35,9 тис. га. Також будуть реалізовані понад 30 тис. од. застарілого озброєння та військової техніки і 92 тис. найменувань іншого надлишкового майна”.
За його словами, в даний час на квартирному обліку стоять 45 тис. військовослужбовців, причому в нього влилися і черговики часів СРСР. “Упевнений, що серед претендентів є й фіктивні черговики, тому я розпорядився провести комплексну перевірку. Перелік черговиків буде опублікований на сайті Міноборони. Корупція, на жаль, існує, будемо позбуватися”, – зазначив П.Лебедєв.
У цілому, за його оцінкою, для вирішення житлового питання в Збройних Силах необхідно 15 млрд грн. “Проблему ми поетапно вирішуємо, надаючи в першу чергу службове житло чинним військовослужбовцям. Заплановано переобладнання казарм під житло контрактникам, щоб за 2 роки зробити 10 тис. ліжко-місць. Вже розпочато фінансування, незважаючи на те, що нам виділили всього 12 млн грн”, – сказав міністр.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас