Проблеми з ліквідністю в КНР вже позначаються на китайських компаніях - CBB — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми з ліквідністю в КНР вже позначаються на китайських компаніях - CBB

Світ
602
Китайські компанії почали стикатися з проблемами у зв’язку із збільшеними ризиками ліквідності на фінансових ринках КНР, свідчить опитування China Beige Book (CBB).
“Компанії говорять нам про те, що ставки по кредитах ростуть, і це триває вже три квартали. У зв’язку з цим обсяги запозичень зменшуються”, – повідомив CNBC президент China Beige Book International Ліленд Міллер.
“Кредити не надходять підприємствам малого та середнього бізнесу, не надходять в економіку”, – зазначив Міллєр.
За даними, розрахованими Moody’s Asian Liquidity Stress Index, внутрішні джерела грошових коштів близько третини китайських компаній, що мають рейтинг нижче інвестиційного, недостатні для фінансування боргу протягом наступних 12 місяців.
Семиденна ставка РЕПО, що є показником ліквідності ринку міжбанківських кредитів КНР, виросла у вівторок на 68 базисних пунктів – до 8% річних, що більш ніж удвічі вище середнього рівня цього року (3,78%). Минулого тижня ця ставка піднімалася вище 10%.
У вівторок представник китайського центробанку сказав, що ризики ліквідності на фінансових ринках КНР є контрольованими.
Заступник глави шанхайського відділення Народного банку КНР (НБК, ЦБ країни) Лін Тао заявив, що недавнє зростання ставок грошового ринку в КНР є тимчасовим, і НБК буде утримувати їх на справедливих рівнях.
CBB, яка випустила своє перше квартальне опитування в 2012 році, використовує ту ж методологію, що й Beige Book, що публікується в США. China Beige Book заснований на результатах опитування більше 2000 людей, які представляють різні сектори економіки і різні регіони КНР.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас