Азаров: В ЄС стурбовані темпами виконання Україною умов для підписання УА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В ЄС стурбовані темпами виконання Україною умов для підписання УА

Казна та Політика
562
Прем’єр-міністр України Микола Азаров з учорашнього дня перебуває у Люксембурзі, де проводить зустрічі з представниками ЄС. Про це повідомляє веб-сайт Миколи Азарова.
Поле можливостей для підписання угоди з Євросоюзом про асоціацію звужується, а плану “Б” у разі невиконання Україною умов немає. Так вважає єврокомісар з питань розширення та сусідства ЄС Штефан Фюле.
“Деякий прогрес в Україні є, але ще багато треба зробити”, – вважає єврокомісар Штефан Фюле. Зокрема, він знову нагадує, що запасного плану в наближенні України до ЄС не існує. У той же час і проведення реформи судової системи, і прийняття виборчого закону, і нейтралізація вибіркового правосуддя – всі три головні умови для підписання угоди про асоціацію залишаються однаково важливими і обов’язковими для виконання, каже він. “Часу залишається обмаль”, – зазначив єврокомісар, звертаючись і до представників уряду, і до української опозиції.
Він також закликав опозицію приймати конструктивну участь в роботі над порядком денним ЄС.
“Україна для Євросоюзу є надійним партнером у транспортуванні газу по її території і зберіганні його”, – також сказав Штефан Фюле. На його думку, Україна може стати енергетичним хабом Європи.
“Підписання угоди про асоціацію між ЄС і Україною в листопаді у Вільнюсі опинилося під загрозою”, – заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Після дня дискусій з колегами в Євросоюзі його думка не змінилася.
“Нас турбує те, що Україна може не виконати тих три умов, від яких залежить підписання угоди про асоціацію. Тому ми закликаємо українську владу поспішити”, – заявив польський дипломат.
Микола Азаров переконаний, що Україна виконає всі необхідні умови для підписання угоди про асоціацію з ЄС на саміті “Східного партнерства” у Вільнюсі.
“Ми обговорили всі питання, які виникали у наших партнерів. Найголовніше, і ви про це чули у виступах пана міністра і єврокомісара, що у нас є впевненість, що ми рухаємося в правильному напрямку, і Україна демонструє досить серйозне просування в цій сфері. Нам залишилося ще чимало зробити, але у нас є впевненість, що ми виконаємо всі взяті на себе зобов’язання “, – сказав Азаров.
Люксембург підтримує укладення угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом на саміті Східного партнерства у Вільнюсі. Про це заявив прем’єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер під час зустрічі з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим у Люксембурзі.
“Ми вважаємо, що угоду про асоціацію необхідно підписати на саміті у Вільнюсі”, – сказав Жан-Клод Юнкер.
Прем’єр-міністр Люксембургу не бачить конфліктних підходів між ЄС і Митним союзом і необхідності України вибирати між двома митними союзами.
Він переконаний, що Україна в силу своїх історичних, економічних та інших причин зобов’язана співпрацювати з обома об’єднаннями.
“Що стосується мене, то я не бачу конфліктних підходів у відносинах ЄС і Митного союзу. Україна стратегічно надзвичайно важлива країна Європи. І в силу свого положення повинна мати особливі відносини з Росією. Без цього взагалі нічого не вийде”, – сказав Жан-Клод Юнкер.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас