В Укравтодорі хваляться новою технологією ремонту доріг — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Укравтодорі хваляться новою технологією ремонту доріг

Казна та Політика
1450
Головні дороги України будуть відремонтовані за стандартом ЩМА-20 (щебенево-мастикового асфальтобетону), що дозволить продовжити термін їх експлуатації без ремонту додатково на 3-4 роки, повідомив голова Укравтодору Євген Прусенко.
“Ми протестували цю технологію на Бориспільській трасі і отримали хороші результати. За 10 років використання магістралі тільки в цьому році вперше на неї виїхала ремонтна бригада, – зазначив він. – Тепер ми будемо ремонтувати дороги, використовуючи тільки цю технологію, і повністю відмовимося від застарілих стандартів, що припускали застосування в якості в’яжучого матеріалу – смолу. Новий стандарт більш стійкий до температурних стрибків, а також до наднормативного тиску на вісь великовантажним транспортом у разі порушень перевізниками встановлених норм за навантаженням великовагових автомобілів”, – зазначив Прусенко.
За його словами, дороги, побудовані з використанням даної технології, мають мінімальну пористість структури дорожнього покриття, що робить їх більш стійкими.
“Покриття в рази більш щільне, практично не пропускає воду, що запобігає руйнуванню дороги при різких перепадах температур у зимовий період”, – пояснив глава Укравтодору. При цьому він запевнив, що за наявності достатнього фінансування, перекрити основні українські автодороги за новою технологією можна впродовж 10 років.
Як повідомляє РБК-Україна, міністр інфраструктури Володимир Козак також підкреслює високу якість робіт з ремонту дорожнього покриття, хоча і не може гарантувати відсутність проблем з дорогами наступної весни. “Не буду говорити, що наступної весни проблем з дорогами не буде. Але запевняю: ті роботи, які ведуться з модернізації, з капітального ремонту, з будівництва будуть виконані дуже якісно. Тому ці дороги служитимуть не один рік”, – сказав він.
Нагадаємо, що Кабмін схвалив з доробками законопроект, що передбачає платне користування дорогами для перевантажених автомобілів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас