НБУ узгодив правила 18 платіжних систем в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ узгодив правила 18 платіжних систем в Україні

Казна та Політика
3041
На сьогодні Національним банком України відповідно до законодавства узгоджено правила 18 платіжних систем, створених резидентами, з яких 5 банківських систем переказу коштів, 5 − небанківських платіжних систем та 3 внутрішньобанківські платіжні системи.
Про це повідомила директор Департаменту платіжних систем Національного банку України Наталія Лапко.
Також на території України мають право функціонувати 29 міжнародних платіжних систем, створених нерезидентами, з яких 23 − системи транскордонного переказу коштів.
Крім того, Національним банком України узгоджено правила 2 систем електронних грошей, емітентами яких є банки. Ще 17 банків України мають право здійснювати операції з електронними грошима відповідно до законодавства.
За інформацією банків-емітентів кількість електронних грошей в обігу за станом на 01.04.2013 становила близько 7,5 млн. грн. Сума електронних грошей, на яку користувачі здійснили операції з метою оплати товарів у І кварталі поточного року, становила понад 511 млн. гривень.
Інформація про всі платіжні системи, створені резидентами та нерезидентами, а також перелік банків, які мають право здійснювати випуск електронних грошей в Україні, розміщені на сторінці Офіційного інтернет-представництва Національного банку України в розділі “Платіжна система”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас