Палестинський прем'єр пішов у відставку через два тижні після призначення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палестинський прем'єр пішов у відставку через два тижні після призначення

Світ
209
Прем’єр-міністр Палестинської автономії Рамі Хамдаллах подав у відставку з поста через два тижні після вступу на посаду.
Поки не ясно, чи прийме його відставку президент Махмуд Аббас. Причиною настільки швидкого звільнення, за словами джерела, послужили розбіжності з новим кабінетом міністрів щодо повноважень глави уряду.
Хамдаллах прийняв присягу 6 червня і встиг провести два засідання уряду.
Кабінет під керівництвом Хамдаллаха складався майже цілком з представників руху “Фатх” і повинен був бути розформований у серпні після створення уряду національної єдності, до якого також увійдуть представники від ХАМАСу.
Рамі Хамдаллах обіцяв приділяти більше уваги економічним питань, охороні здоров’я і освіті. За його словами, уряд 15-го скликання буде протистояти ізраїльським поселенським ініціативам на Західному березі Йордану і захищати палестинських фермерів від дій поселенців.
Попередник Хамдаллаха, економіст Салам Файад, що отримав американську освіту, пішов у відставку в квітні. Він провів на чолі уряду шість років, ознаменовані істотними економічними проблемами і конкуренцією з політиками “Фатха”, які прагнуть керувати важелями влади.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас