Єврозона прийняла Латвію у валютний альянс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврозона прийняла Латвію у валютний альянс

Казна та Політика
687
Рада глав фінансових відомств держав єврозони (Єврогрупа) дав “зелене світло” входу Латвії до єврозони з 2014 року, повідомив керівник Єврогрупи Йерун Дейссельблум.
“Єврогрупа вітає факт, що ЄК і ЄЦБ вирішили, що Латвія виконує вимоги щодо вступу до єврозони”, – заявив єврочиновник.
Зазначимо, що Єврокомісія раніше схвалила вступ Латвії до зони дії єдиної європейської валюти з 1 січня наступного року. Вона порахувала, що країна дійшла до високого рівня економічної близькості з єврозоною. Дефіцит казни Латвії склав 1,2% ВВП в 2012 році, а держборг – 40,7% ВВП. Це менше середніх результатів по регіону, а також знаходиться в межах Пакту стабільності і зростання, за які виходять багато країн єврозони.
До цього видання Finacial Times повідомило, що влада ЄС хвилює серйозний обсяг закордонних депозитів у банківському секторі Латвії. На кінець квітня, як вказує видання, іноземний капітал доходив до 49% всього портфеля депозитів Латвії. При цьому за інформацією МВФ 80-90% зарубіжного капіталу являють собою гроші громадян країн пострадянського простору.
“В останні кілька років Латвія з успіхом вирішувала накопичені в минулому дисбаланси (у своїй економіці і фінансовій системі – ред.) Латвійська влада направили лист членам Єврогрупи, деталізувавши свої зобов’язання у важливих областях (економіки – ред.), Таких як стійкість державних фінансів, структурні реформи і політика в галузі фінансового сектора, що попереджає створення бульбашок і ризиків, пов’язаних з депозитами нерезидентів”, – підкреслив Дейссельблум.
Раніше повідомлялося, що подальша інтеграція економік країн Європейського союзу, рух до бюджетного союзу – це необхідний крок для подолання кризи в єврозоні, як вважає глава Бундесбанку Йенс Вайдман.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас