Влада Києва обіцяє побудувати нову розв'язку на Оболоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Києва обіцяє побудувати нову розв'язку на Оболоні

Казна та Політика
661
Влада Києва має намір продовжити Велику кільцеву дорогу до Оболонського проспекту, а на перетині з вулицею Богатирською побудувати нову розв’язку.
Глава київської адміністрації Олександр Попов повідомив, що будівництво розпочнуть цього року, якщо будуть гроші.
“Так, поки там нічого не робиться. Але в тому, що гроші виділять і ми почнемо будівництво цього року, я на сто відсотків впевнений. Дорога пролягатиме по насипу, естакада обійшлася б істотно дорожче. Якихось особливих технологій ми використовувати не будемо, а закінчимо будівництво через рік “, – розповів газеті заступник директора Дирекції будівництва шляхово-транспортних споруд Києва Микола Васильцов.
Як повідомляється, через будівництво нової розв’язки знесуть 185 гаражів. Продовження кільцевої і нова розв’язка допоможуть розвантажити вулиці Полярну, Майорова, Мінський проспект, пише видання.
Крім того, заплановано будівництво другої черги – розв’язку на Оболонському проспекті. За словами Васильцова, “сенс в ній з’явиться, коли через Дніпро з Троєщини на Оболонь робитимуть Північний тунель (у планах до 2025 року)”.
Влада Києва обіцяє побудувати нову розв'язку на Оболоні
Експерт з перевезень Бoгдан Аганін вважає, що в першу чергу район позбудеться транзитного транспорту, який не буде їхати на площу Шевченка, де кожен день великі пробки. “Це добре для транзитного транспорту, який рухається через Московський міст і по вулиці Богатирській, не заїжджаючи на площу Шевченка. Виїзд з Оболонського проспекту, запланований у другій черзі, – теж чудова ідея. Транспорт, який їде з околиць Оболоні, відразу потрапляє на вулицю Богатирську і далі на Петрівку. Частково розвантажаться та ж Петрівка і перетин вулиць Теліги та Фрунзе, Московського проспекту і Новокостянтинівської “, – повідомив Аганін.
Газеті також стало відомо, що цього року влада планує зайнятися новим об’єктом. Біля станції метро Нивки, на перехресті вулиці Щербакова та проспекту Перемоги, планують розширювати шляхопровід з чотирьох до шести смуг (по три в кожну сторону).
За матеріалами:
Вісті
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас