Вартість міжбанківського кредитування в Китаї злетіла до рекорду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість міжбанківського кредитування в Китаї злетіла до рекорду

Світ
716
У Китаї вартість міжбанківського кредитування виросла до найвищого рівня з 2006 року.
Ключова ставка грошового ринку в КНР, визначальна доступність залучення коштів на міжбанківському ринку, виросла в четвер до рекордного рівня, семиденна ставка РЕПО (платного, термінового позичання під заставу Центробанку) злетіла в ході торгів до 12% – найвищого рівня з травня 2006 року.
Крім вищесказаного стало відомо, що влада Китаю планує продовжити стимулювання кредитування, цей напрямок визначено як стратегічний. Прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян сказав, що країна повинна бути захищена від фінансових ризиків.
Економісти відзначають, що політики зараз намагаються насамперед скорегувати модель зростання економіки Китаю, а не стабілізувати економічне зростання.
У Державній Раді Китаю повідомили, що дії з підтримання економічних перетворень і модернізації повинні бути більш рішучими і служити реальному економічному розвитку.
Зазначимо, що Китай також має намір рухатися в бік лібералізації процентних ставок, заохочувати корпоративні зарубіжні інвестиції, збільшити випуск облігацій і підтримувати тих громадян, які мають намір купити свою першу нерухомість. До того ж банківське кредитування проектів в деяких галузях може бути заборонено.
Нагадаємо, що темпи зростання економіки Китаю в першому кварталі несподівано сповільнилися до 7,7%, хоча і залишалися вище цілі уряду в 7,5% на поточний рік. При цьому дані з інвестицій та промислового виробництва, що вийшли на початку цього місяця, виявилися гірше очікувань. Торік економіка зросла лише на 7,8%, що стало мінімальними темпами за 13 років.
Як повідомлялося, Китай поставив мету в 7,5% зростання за підсумками цього року, що, на думку аналітиків, цілком досяжно. Однак деякі економісти стримали оптимізм своїх прогнозів до 7,5 відсотка з початкових оцінок, які наближалися до 8%, на тлі нестійкої економічної обстановки.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас