Простої Dreamliner обійдуться Boeing в в $ 41 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Простої Dreamliner обійдуться Boeing в в $ 41 млн

Фондовий ринок
180
Japan Airlines має намір отримати у Boeing компенсацію за простій літаків Dreamliner 787.
Збори ради директорів JAL 19 червня оцінило збитки від простою “лайнерів мрії” приблизно в $ 41 млн.
Нагадаємо, що загальні втрати JAL і її конкурента All Nippon Airways (ANA) склали $ 110 млн.
ANA і JAL експлуатують майже 50% світового парку Dreamliner, поставлених замовникам на даний момент. Авіаперевізник ANA став стартовим замовником Boeing-787 і є власником найбільшого парку даних літаків у світі (у кількості 17 бортів).
Нагадаємо, що польоти Boeing 787 Dreamliner були припинені в січні 2013 року спочатку в Японії, потім у США і Європі. Причиною виявилися позаштатні ситуації, які виникали через загорянь в акумуляторах літаків, які провокував перегрів батарей.
Після вдосконалення конструкції Dreamliner знову почала здійснювати польоти. 21 травня польоти Boeing 787 відновила американська United Airlines, а з 1 червня – японські авіакомпанії Japan Airlines (JAL) і All Nippon Airlines (ANA).
Всі Boeing-787 в Японії успішно пройшли попередні тестові польоти. Однак повідомлення про проблеми з даними літаками все ще продовжують надходити. Так, на початку червня в одному з японських Dreamliner було виявлено несправність сенсора для розпізнавання задимлення у відсіку під пасажирським салоном, який був встановлений як профілактична міра після займання батарей.
За матеріалами:
Вести.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас