За підрахунками опозиції уряд не виплатив чорнобильцям 3,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За підрахунками опозиції уряд не виплатив чорнобильцям 3,5 млрд грн

Казна та Політика
364
З листопада 2011 року по всій Україні призупинено виконання рішень суду про виплати учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС, заявив перший заступник голови регламентного комітету, народний депутат фракції “Батьківщина” Андрій Пишний. Про це повідомили в прес-службі ВО “Батьківщина”.
Зокрема, нардеп зазначив, що за даними Міністерства соціальної політики, сума заборгованості за судовими рішеннями за позовами чорнобильців становить 1 млрд 557 млн гривень. Ще більше 2 млрд гривень виплат на 1 січня 2013 знаходяться на розгляді в судах різних інстанцій.
“Тобто в цілому уряд не виплатив чорнобильцям три з половиною мільярди гривень”, – підрахував депутат.
“На сьогоднішній день ні копійки за рішенням суду ніхто не отримує. Уряд придумав механізм і продовжує придумувати законодавчі перепони, через які нахабно призупинено виплату і відстрочені в часі виконання рішення суду”, – зазначив Андрій Пишний.
Він зазначив, що з 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України “Про гарантії держави щодо виконання судових рішень”, після прийняття якого “ситуація стала ще більш незрозумілою і несправедливою”.
“Виплати за рішеннями судів не поновилися, людей “футболять” від Пенсійного фонду до Держказначейства, Виконавчої служби – і знову по колу. Нові справи в судах практично не розглядаються”, – зазначив він.
Андрій Пишний також підкреслив, що в Законі про Державний бюджет на 2013 рік на виконання всіх рішень суду, які гарантовані державою (а це близько 15 млрд грн), закладено лише 153,9 млн гривень, тобто лише 1%.
“Опозиція вимагає невідкладної виплати, без бюрократичних ускладнень, всіх заборгованостей за сумами, а також притягнення до відповідальності винних у невиконанні рішень суду відповідно до ст. 382 Кримінального кодексу України”, – підкреслив Андрій Пишний.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас