Яндекс.Гроші: компанія не працює на території України, тому не може бути нелегальною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яндекс.Гроші: компанія не працює на території України, тому не може бути нелегальною

Казна та Політика
1030
Платіжна система “Яндекс.Деньги” (РФ) не є нелегітимною в Україні, оскільки не працює на території країни і не є учасником її банківського ринку, повідомили в прес-службі “Яндекс-Україна” у четвер.
“На відміну від WebMoney у “Яндекс.Денег” не було і немає окремої юридичної особи в Україні. Крім того, “Яндекс.Деньги” не ведуть розрахунки в гривні, а гроші користувачів з різних країн світу знаходяться на коррахунках в Росії – на рахунках небанківської кредитної організації “Яндекс.Деньги”, що здійснює діяльність за ліцензією Центрального банку Російської Федерації”, – зазначають у прес-службі.
У компанії також кажуть, що ствердження Національного банку України про те, що “Яндекс.Деньги” не мають права працювати на українському ринку, є правильним.
НБУ заявляє про те, що “Яндекс.Деньг“и не мають права працювати на українському ринку – і це абсолютно вірно, тому вони на ньому і не працюють. Як тільки “Яндекс.Деньги” приймуть рішення про відкриття окремого представництва в Києві, компанія узгодить свої дії з регуляторами”, – пояснюють у прес-службі.
В “Яндексі” також підкреслюють, що сервіс “Яндекс.Деньги” не виходить за рамки Росії, надається з російської території і українці можуть ним скористатися, як і іншими міжнародними сервісами, наприклад Skype.
“Це все одно, що житель України приїде до Росії і скористається московським таксі, заплативши за нього рублями. Права клієнтів у цій ситуації захищає російське законодавство”, – зазначають у компанії.
Там також додають, що “Яндекс.Україна” не є представництвом російського ТОВ НКО “Яндекс.Деньги”, яке є окремою юрособою.
У середу в ЗМІ з’явилася інформація з посиланням на чиновника з Міністерства доходів і зборів про те, що планується перевірити інші платіжні системи, що здійснюють діяльність на території України, в тому числі “Яндекс.Деньги”.
Представники Податкової служби України 11 червня провели обшук у київському офісі компанії щодо здійснення електронних платежів WebMoney.
Міністерство доходів і зборів України домоглося блокування на пов’язаних з компанією електронних платежів WebMoney рахунках 60 млн грн. Крім того, Головне слідче управління встановило, що правила діяльності даної платіжної системи не узгоджені з Національним банком України. У ході обшуків у київському офісі компанії WebMoney вилучено значну кількість комп’ютерної техніки, яка забезпечувала роботу платіжної системи і на якій зберігається інформація щодо діяльності цієї системи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас