Сильвіо Берлусконі не врятувався від в'язниці - його причина виявилася неповажною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сильвіо Берлусконі не врятувався від в'язниці - його причина виявилася неповажною

Кримінал
878
Конституційний суд Італії у середу відхилив клопотання адвокатів екс-прем’єра країни Сільвіо Берлусконі про повторний розгляд справи Mediaset в суді першої інстанції. Це рішення не дозволяє політику і його адвокатам повернути цю справу на повторний розгляд і таким чином наближає винесення по ній остаточного рішення.
У своєму клопотанні сторона захисту наполягала на неправомірність рішення, винесеного в березні 2010 року міланським судом першої інстанції. Тоді адвокати екс-прем’єра заявляли про наявність у їх підзахисного поважних причин для того, щоб вимагати перенесення судових слухань. У той час Берлусконі очолював італійський кабінет міністрів і не відвідував засідання суду, посилаючись на зайнятість.
Тим не менш, міланський суд тоді не став переносити слухання, відхиливши так звану “поважну причину” Берлусконі і згодом виніс відносно Берлусконі обвинувальний вирок.
Таким чином, адвокатам політика не вдалося повернути справу на початкову стадію розгляду.
Corriere della Sera відзначає, що, повернувши справу на розгляд суду першої інстанції, сторона захисту розраховувала максимально затягнути судовий процес і намагалася, таким чином, дочекатися закінчення терміну давності по ньому до винесення остаточного вироку.
Раніше адвокати Берлусконі оскаржили рішення міланського суду першої інстанції та Апеляційного суду Мілана у Верховному касаційному суді Італії.
Рішення цього суду стане остаточним. Очікується, що розгляд справи Mediaset в касаційній інстанції розпочнеться в найближчі місяці, і рішення по ньому буде винесено до кінця поточного року.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас