Тариф на водопостачання потрібно збільшити на 6,5% - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тариф на водопостачання потрібно збільшити на 6,5% - Мінрегіон

Казна та Політика
328
На сьогоднішній день тариф на водопостачання має бути збільшений на 6,5%, а водовідведення – на 6,8% до економічно обгрунтованого рівня. Про це повідомив у відповіді на запит начальник Управління економіки систем життєзабезпечення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Д.Моісеєв.
“Мінрегіон порахував, що за умови зміни в 2013 році цін на електроенергію на 8%, рівня мінімальної заробітної плати на 7,4%, а також враховуючи інфляційні процеси, розмір тарифів на водопостачання повинен бути змінений на 6,5%, а водовідведення – 6,8% “, – сказав чиновник.
У Мінрегіоні констатували, що за розрахунками Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України діючі тарифи на комунальні послуги не відповідають економічно обгрунтованому рівню.
Д.Моісеев зазначив, що середньозважений діючий тариф для населення на водопостачання-водовідведення становить 3,63 грн за куб.м без ПДВ. При економічно обгрунтованому рівні – 5,94 грн. Рівень відшкодування становить 61,1%.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас